Tócsni recept

Tócsni

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4650

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A reszelt burgonyából készült tócsni egyszerű és ugyancsak közkedvelt étel. Egyes családokban gyakran még versenyeznek is, ki tudja belőle a legtöbbet megenni. Utána jólesik egy kis ebéd utáni szunyókálás.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 1 kg nagyméretű burgonya
  • 1 fej kis vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál liszt ha szükséges
  • 1 kiskanál zsiradék a sütéshez, pl. sertészsír

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és reszeljük le. Konyharuhába téve jól nyomkodjuk ki. Tisztítsuk meg a hagymát, és apró lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük össze a burgonyát, a hagymát, a tojásokat és a sót.

Ha a massza túl nedves lenne, keverjünk hozzá egy kis lisztet. A burgonyát és a hagymát robotgépben is felapríthatjuk, ezután adjuk hozzá a tojásokat, a sót és ha kell, a sűrítéshez a lisztet.

Forrósítsuk fel a zsiradékot egy nagyméretű (lehetőleg öntöttvas) serpenyőben. Egy-egy tócsnihoz tegyünk a serpenyőbe körülbelül 2 evőkanálnyi burgonyás masszát, és nyomkodjuk laposra egy fakanál hátával. Süssük a lepényeket mindkét oldalukon szép pirosra és ropogósra.

Tálaljuk forrón, és adjunk hozzá vörös áfonyás almapürét,fejes salátát, savanyú káposztát vagy felszeletelt friss paradicsomot.


Tócsni recepthez kapcsolódó receptek

Tócsni

Tócsni

A reszelt burgonyából készült tócsni egyszerű és ugyancsak közkedvelt étel. Egyes családokban gyakran még versenyeznek is, ki tudja belőle a legtöbbet megenni. Utána jólesik egy kis ebéd utáni szunyókálás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés