Töltött báránycomb recept

Töltött báránycomb

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
401

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsvéti illatos pecsenye

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 1 db báránycomb
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 14 db zsályalevél
  • 12 dkg pancetta (vagy bacon)
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

A jus-höz:

  • 1 db nagyobb citrom
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.8 dl extra szűz olívaolaj
  • 10 db zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1.6 dl száraz fehérbor
  • 0.8 dl citromos vodka
  • 5 dl marhahúsalaplé
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A jus-t egy nappal korábban elkészítjük. Ehhez a darabokra vágott citromot nyílt lángon vagy serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük.

A szeletekre vágott hagymát olívaolajban 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zsályát, a szeletekre vágott fokhagymát, a citromdarabokat és a cukrot, és 5 percig főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a bort és a vodkát. A vodkát meggyújtjuk, hagyjuk, hogy elégjen, majd hozzáöntjük az alaplét, és egyet forralunk rajta. Ezután kis lángon gyöngyöztetve visszaforraljuk a felére (kb. 15 perc), majd sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A báránycombot csontjával felfelé kettényitjuk, mint egy könyvet, kissé megtisztítjuk a zsírtól, és 1-2 cm mély, hosszanti bevágásokat ejtünk rajta. Műanyag fóliába csomagoljuk, egy sodrófával ellapítjuk, majd a fóliát levéve sózzuk, borsozzuk.

Megszórjuk 3 gerezd apróra vágott fokhagymával és a citromhéjjal, és elrendezzük rajta a zsályaleveleket. (A zsályából egy keveset félreteszünk.) Beborítjuk a pancettával, majd az egyik felét a másikra hajtjuk, és szorosan hengerré kötözzük.

Megtűzdeljük a maradék fokhagymával és zsályával, majd sózzuk, borsozzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

A citromlét és az olajat összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd átkenjük vele a bárányt, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre melegedni. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.

A bárányt egy rácsos tepsibe helyezzük, majd időnként átforgatva és a citromos olajjal megkenve 45-50 percig sütjük. Mielőtt felszeletelnénk, 10 percig állni hagyjuk, majd a citromos jus-vel tálaljuk.


Töltött báránycomb recepthez kapcsolódó receptek

Töltött báránycomb

Töltött báránycomb

Húsvéti illatos pecsenye

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés