Töltött csirkecomb recept

Töltött csirkecomb
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
etella

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1570

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A megunhatatlan csirkecomb töltve

4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg májkrém (konzerv)
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db zsemle
  • bors
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítés

1. A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk. Én pecsenyecombból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem. A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd enyhén klopfolóval megütögetjük.

2. A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét vagy kenyeret, apróra vágott petrezselymet.

3. A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. (Én kettővel szoktam.)

4. A kimaradt tölteléket kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.

5. Sütőedényt viszonylag vastagon kiolajozzuk és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá. Fóliával lefedjük és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.


Töltött csirkecomb recepthez kapcsolódó receptek

Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb

A megunhatatlan csirkecomb töltve

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés