Töltöttpaprika sósvízben főtt burgonyával recept

Töltöttpaprika sósvízben főtt burgonyával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1592

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szerintem tévhit, hogy lesül, ha egyben készítjük el. Én mindig egybe főzöm, még nem fordult elő, hogy lesüljön, de így az igazi, ízletes, nagyon jó!! Nyáron a paradicsom befőzés alkalmával teszek el tölteni való paprikát, amit kicsumázok, beledobom lobogó szódabikarbónás vízbe, két percre, utána üvegbe téve 2 db-ot, rámerem a forró paradicsomot. Ilyenkor télen ezt használom fel. A paradicsom, pedig mindig ízesített (vöröshagyma, bazsalikom,zeller levél stb.)

Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




  • 60 dkg darált sertéshús (dagadó)
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 db kicsi fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál delikát ételízesítő
  • 2 félmarék rizs
  • 3 db tojás
  • 2 kávéskanál búzadara
  • 1 liter paradicsomlé
  • kevés liszt
  • jó minőségű őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés

Az egyik vöröshagymát apróra vágom, és pici zsíron megdinsztelem, hagyom hűlni. A darált húst ízesítem a fűszerekkel (só, bors, ételízesítő, a kihűlt dinsztelt hagyma, pirospaprika) a megmosott rizs is belekerül, és a búzadara, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk.

A két evőkanál zsíron megpirítom világosra a lisztet, de közben az egészben hagyott vöröshagymát is sütöm vele. Amint a kellő szint elérte, felöntöm a paradicsomlével, és felforralom. A két paprikába beletöltöm a húskeveréket, és a mártásba teszem. Amint forr a mártás, a többi húsból gombócokat készítek, és ezek is belekerülnek. Lassú tűzön, néha - néha megkeverve, rázogatva addig főzöm amíg a hús megpuhul. A végén kevés cukorral ízesítem a mártást.

Mostanában cukor helyett Xilitet használok édesítésre. A cukorbetegek is használhatják. Tálaláskor, sós vízben főtt burgonyát adok mellé.

Télen ha nincs eltett tölteni való paprikánk, sokszor paprika nélkül készítik el, ha drága a paprika.


Töltöttpaprika sósvízben főtt burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Töltöttpaprika sósvízben főtt burgonyával

Töltöttpaprika sósvízben főtt burgonyával

Szerintem tévhit, hogy lesül, ha egyben készítjük el. Én mindig egybe főzöm, még nem fordult elő, hogy lesüljön, de így az igazi, ízletes, nagyon jó!! Nyáron a paradicsom…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Töltöttpaprika sósvízben főtt burgonyával recepthez

Tesinszki Szilvia - 2011. május 30.
Én is mindíg együtt készitem el a töltött paprikát. Nyáron levágom a száras végét, kiszedem a paprika magját, és egymásba tolom őket, ezután zacskóban lefagyasztom. Télen ha töltött paprikát készítek, fagyott állapotában töltöm bele a darált húst, és mikor kész olyan ropogós a paprika, mintha teljesen friss lenne.