Tonhalas-paradicsomos tészta recept

Tonhalas-paradicsomos tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1109

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Röpke fél óra alatt elkészül és már tálalhatunk is.

2 személyre

  • 15 dkg penne tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • 8 db levél friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tonhalkonzerv (sós lében)

Elkészítés

A vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet vágjuk fel apróra. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével.

Ezután szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

Az elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután öntsük rá a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.

Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.

Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.


Tonhalas-paradicsomos tészta recepthez kapcsolódó receptek

Tonhalas-paradicsomos tészta

Tonhalas-paradicsomos tészta

Röpke fél óra alatt elkészül és már tálalhatunk is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés