Tormás krumplikrémleves recept

Tormás krumplikrémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
942

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rohanó ínyenceknek - gyors és rafinált leves

4 személyre

  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 5.5 dkg vaj
  • 50 dkg burgonya
  • 0.25 db zellergumó
  • 6 dl csirke vagy zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • 1.5 kiskanál finomra vágott majoranna
  • 2 evőkanál frissen aprított snidling
  • 2 db szegfűszeg
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • karamellizált hagyma a tálaláshoz

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a 2,5 cm-es darabokra vágott pórét a vajon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a meghámozott és 5 cm-es kockákra vágott krumplit, a vékonyan felszeletelt zellert, valamint a só, a bors, a szerecsendió és a karamellizált hagyma kivételével a többi hozzávalót. Felforraljuk, és a krumplit kis lángon 30 perc alatt puhára főzzük.

A levest sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk, egy nagy tálba merjük, és a karamellizált hagymával tálaljuk.


Tormás krumplikrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Tormás krumplikrémleves

Tormás krumplikrémleves

Rohanó ínyenceknek - gyors és rafinált leves

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés