Tortilla Nanó módra recept

Tortilla Nanó módra
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
881

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


'Ments' ételnek hívom, mert olyankor készítem, amikor pillanatok alatt kell finomat, húsosat, zöldségeset készítenem.

4 személyre

  • 5 dkg kukoricaliszt (6 darabhoz 5 dkg)
  • 20 dkg fehérliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

Húshoz:

  • 40 dkg sertéslapocka, pulyka vagy csirkemell
  • 1 kávéskanál házi chili szósz

Fűszeres olajhoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál barna nádcukor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt színes bors
  • 1 kávéskanál frissen lecsipkedett kakukkfűlevél
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd tört fokhagyma

Öntethez:

  • 1.5 dl sűrű házi aludttej vagy joghurt
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 púpos kávéskanál házi csípős chili szósz
  • 1 teáskanál 1 mexikói fűszerkeverék

Tálaláshoz:

  • 6 db tortilla lap
  • 4 evőkanál házi paradicsom sugo /hagymával, fokhagymával olajban zsírjára sütött paradicsomhús/
  • 8 levél levél jégsaláta
  • 8 karika karika paradicsom
  • 8 karika uborka
  • 0.5 fel lilahagyma
  • 8 db pirospaprika csík
  • snidling

Elkészítés

A fűszeres olajban 1-2 napig pácoljuk a vékonyra csíkokra, kisujjnyira vágott húst. Hűtőben tartjuk, párszor átforgatjuk.

Felhasználás előtt az öntethez valókat összekeverjük, ízesedni hagyjuk. Kéz alá készítjük a zöldségeket. Szárazon felhevítjük a wokot vagy serpenyőt, beletesszük a lecsepegtetett húst.

Állandóan kevergetve előbb nagyobb, majd mérsékelt hőn pár perc alatt zsírjára sütjük. Elkeverjük a csípős paprikakrémmel, kevés sóval meghintjük, melegen tartjuk.

A tésztalapokat száraz serpenyőben pöttyösre forrósítjuk, 4 lapot melegített tányérra teszünk. Megkenjük az öntet egy részével, rátépkedjük a salátát, elosztjuk rajtuk a többi zöldséget, a forró húst. Újra meglocsoljuk az öntettel, betakarjuk egy-egy fél szelet tortillával, megszórjuk snidlinggel és máris fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Tortilla Nanó módra recepthez kapcsolódó receptek

Tortilla Nanó módra

Tortilla Nanó módra

'Ments' ételnek hívom, mert olyankor készítem, amikor pillanatok alatt kell finomat, húsosat, zöldségeset készítenem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés