Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3434

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a túrós pogácsa nagyon finom, érdemes belőle nagyobb adagot sütni.

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




  • 40 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 3 tk só
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek tejföl
  • 15 dkg margarin

A kenéshez

  • 1 db tojás
  • 3 dkg szezámmag

Elkészítés

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a 3 teáskanál sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját és végül a túrót. Dagasztóval összedolgozzuk, majd megkelesztjük kb. 30 perc alatt.

Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket egymástól kicsit távolabb, majd lekenjük a tojás sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Kb. 20 percet még kelesztjük.

Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel készre sütjük.


Túrós pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Ez a túrós pogácsa nagyon finom, érdemes belőle nagyobb adagot sütni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés