Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel. recept

Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
138

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Másodjára készítem el ezt a csirkés ételt, mert az előző olyan gyorsan elfogyott, hogy időm sem volt lefotózni. Most viszont ahogy kivettem a sütőből, már meg is örökítettem,nehogy megint úgy járjak. A gombák királya az ízes vargánya a legfinomabb számomra, mert kevés is elég belőle, hogy ízletes ételt kapjunk.Ezért a töltelék nem szokványos, és valakinek nem olcsó.nem kell belőle sok, csak éppen hogy érezzük a pikáns gombaízt.
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 6 db csirkecomb
  • 40 dkg vegyes zöldség mirelit
  • só, bors
  • 3 ek olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 2 db szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
  • tej az áztatáshoz
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld,
  • friss oregánó
  • só,bors ízlés szerint
  • 5 dkg vargányagomba fagyasztott
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítése:

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. Serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét, és összekeverjük a fűszerekkel.A tojást ráütjük, és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá.A petrezselyem kerül bele legutoljára, és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.A tepsit alufóliával kibéleljük, és meglocsoljuk kevés olívával.A combok bőre alá töltünk a töltelékből, persze csak ha már kihűlt.Azután rakosgatjuk sorba ( tepsibe)az olajozott fóliára, és a zöldségeket ráöntjük, és eligazgatjuk. Megszórjuk friss oregánóval, petrezselyemmel is. A tetejét is meglocsoljuk kevés olívával, és forró sütőbe tesszük 160 fokon sütjük meg. A végén pár percig grillezzünk rá, hogy szép színt kapjon a húsunk.Ezután már tálalhatjuk is.


Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel.

Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel.

Másodjára készítem el ezt a csirkés ételt, mert az előző olyan gyorsan elfogyott, hogy időm sem volt lefotózni. Most viszont ahogy kivettem a sütőből, már meg is örökítettem,nehogy megint úgy járjak. A gombák királya az ízes vargánya…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés