Villámgyors csöröge recept

Villámgyors csöröge
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ízek Blogja

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
51889

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyerekkoromban nagymamám rengeteg csörögét sütött, de alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön. Sajnos ő ezt a receptet már nem véleményezheti, de a család szerint éppen olyan finom csörögéket eredményez, mint az ő gondosan előkészített fánkjai. Annyi a különbség, hogy itt nem kell várni, mert nem kell keleszteni a tésztát. Megálmodjuk, hogy ennénk, összegyúrjuk, kiszaggatjuk, kisütjük és kész. Mindennel együtt körülbelül 20 perc alatt mennyei csemegénk lehet, főleg, ha van otthon finom házi lekvárunk is.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás sárgája (a maradék tojásfehérjéből pedig akár az ebéd is elkészülhet)
  • 1 kis doboz tejföl 2-2,5 dl tej olaj a sütéshez
  • 2.5 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A lisztbe beleszórjuk a sütőport, amire pici citromlevet cseppentünk, hogy elvegye a sütőpor vad utóízét. Hozzákeverjük a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, a tejfölt és végül a tejet fokozatosan adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (Akkor jó, ha puha és elválik a kezünktől.) Azonnal kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 15 cm hosszú, 8 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokba, középre bemetszést ejtünk, és ezeken átbújtatjuk a tészta mindkét végét. Forró olajba dobjuk őket és mindkét felüket aranybarnára sütjük.

Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral, és lekvárral fogyasztjuk.


Villámgyors csöröge recepthez kapcsolódó receptek

Villámgyors csöröge

Villámgyors csöröge

Gyerekkoromban nagymamám rengeteg csörögét sütött, de alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön. Sajnos ő ezt a receptet már nem véleményezheti, de a család szerint éppen olyan finom csörögéket eredményez, mint az ő gondosan előkészített…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés