Virslis pizza csemegekarajjal recept

Virslis pizza csemegekarajjal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
847

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a virslis pizza receptnek az elkészítéséhez bármilyen maradék felvágott felhasználható.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1.5 teáskanál só
  • 5 dkg margarin

Szószhoz:

  • 3 db közepes fej hagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 nagy csipet só
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 evőkanál liszt
  • 1.5 dl paradicsomlé

Feltéthez:

  • 4 szál virsli (140g)
  • 1 tálca csemegekaraj felvágott (100g)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 doboz csemegekukorica

A forma kenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A virslit negyed karikára, a karajt kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a konzerv kukoricát átmossuk és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, beleszórjuk az oregánót, a lisztet és sűrűre főzzük. Beleszórjuk a felvágottat, a virslit és jól összeforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük. Egy pizza formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk, és kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen kis pereme. A szószt egyenletesen elkenjük rajta. Megszórjuk a kukoricával, majd a reszelt sajttal.

180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.


Virslis pizza csemegekarajjal recepthez kapcsolódó receptek

Virslis pizza csemegekarajjal

Virslis pizza csemegekarajjal

Ennek a virslis pizza receptnek az elkészítéséhez bármilyen maradék felvágott felhasználható.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés