Virslis túrós pogácsa recept

Virslis túrós pogácsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1987

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a vendégváró túrós-pogácsa garantáltan elsőként fog elfogyni az asztalról. Többszörösen bevált pogácsa-recept. :)

A recept hozzávalói ( személyre)

a tésztához:

  • 25 dkg liszt (én teljes kiörlésű rozslisztet használtam)
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 1 kiskanál só
  • 6 db virsli (felkarikázva)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás (a tetejét megkenni)
  • ketchup

Elkészítés

A tészta hozzávalóit, a lisztet, a vajat és a túrót kézzel jó alaposan összegyúrjuk, sózzuk, majd kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.

Ezután a tésztát egy kevés liszttel kinyújtjuk, (ha egyszerre sok lenne a tészta, akkor csak a felét/harmadát nyújtsuk ki), majd pogácsaszaggatóval nagyobb köröket vágunk ki belőle. A körök közepébe megy egy csepp ketchup, erre egy karika virsli, majd a kör széleit középre húzva batyukat formázunk belőle. A végén megkenjük egy kis felvert tojással és megszórjuk a tetejét egy csipet reszelt sajttal. Az így elkészült pogácsa batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

Ha elkészült, nem lehet abbahagyni a falatozást!


Virslis túrós pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Virslis túrós pogácsa

Virslis túrós pogácsa

Ez a vendégváró túrós-pogácsa garantáltan elsőként fog elfogyni az asztalról. Többszörösen bevált pogácsa-recept. :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés