Vöröslencse leves recept

Vöröslencse leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
820

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lencseleves vörös lencséből

A legjobb cukkinis receptjeink - Ingyenesen letölthető e-book!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg vörös lencse
  • 5 db virsli
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 db kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint: só, bors, ételízesítő, köménymag
  • 1 db tojássárgája
  • 1.5 liter víz
  • a rántáshoz: olaj, pirospaprika, liszt

Elkészítés

Sós vízben félig megfőzzük a lencsét, leszűrjük, majd félre tesszük. Hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a lencsét, babérlevelet és felöntjük vízzel, lassú tűzön hagyjuk főni.

Közben vékony rántást készítünk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt, ezt a keveréket adjuk hozzá a leveshez és még hozzáadjuk a karikára vágott virslit is. Forrásig hevítjük, ismét levesszük a tűzről és hozzákeverjük óvatosan a tojássárgáját ettől lesz selymes a levesünk. Végül ízlésesen tálaljuk.


Vöröslencse leves recepthez kapcsolódó receptek

Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

Lencseleves vörös lencséből

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés