Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel recept

Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
478

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazán egyszerű, ízletes hétköznapi menü.

4 személyre

  • 0.5 kg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma + 4 levél díszítéshez
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 0.5 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 1.5 dl tejföl

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.

Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.

A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.

Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízűen elfogyasztom.


Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel recepthez kapcsolódó receptek

Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

Igazán egyszerű, ízletes hétköznapi menü.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés