Zamatos egybesült fasírt recept

Zamatos egybesült fasírt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
9485

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Néhány rafinált fogás, s a fasírt ugyanolyan finom és étvágygerjesztő marad, mint a jól bevált, hagyományos változat, mégsem lesz túl zsíros – tápláló viszont annál inkább!

Karácsonyi ehető ajándékok

Ingyenesen letölthető e-book!

Karácsonyi ehető ajándékok - Ingyenesen letölthető e-book!

Név: *

email cím:

Elfogadom a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatot

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db nagy, apróra vágott vöröshagyma
  • 2 db nagy, apróra vágott szárzeller
  • 1 db nagy, kimagozott és feldarabolt zöld húsú paprika
  • 3 gerezd finomra aprított fokhagyma
  • 90 dkg sovány darált marhahús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 konzerv (40 dkg) darabolt paradicsom
  • 4 evőkanál sómentes ketchup
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy 33x23 cm-es tűzálló tálat és egy nagy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olívaolajjal, vagy bepermetezzük olajozósprayvel. A serpenyőben közepes lángon 5 percig pirítjuk a hagymát, a zellert, a paprikát és a fokhagymát. Ezután áttesszük a zöldségeket egy nagy tálba.

Hozzáadjuk a marhahúst, a zsemlemorzsát, a tojásfehérjét és a fekete borsot, és kézzel jól összegyúrjuk. Egy kis tálban összekeverjük a darabolt paradicsomot (a levével együtt) a ketchuppel. A felét a húsos keverékre kanalazzuk, és jól beledolgozzuk.

A masszát a tűzálló tálba borítjuk, és egy 25x18 cm-es, enyhén domború halmot formálunk belőle. Hosszanti irányban tenyerünk élével kialakítunk egy barázdát a közepén. A maradék paradicsomos keveréket a barázdába öntjük. 1 óra 20 percen át sütjük. 10 percig hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Tipp:

• Ha kevés az időnk, készítsünk húspogácsákat: muffinformában 25 perc alatt megsülnek. Ha nem fogy el, a maradékot mélyhűtőben, zárt műanyag zacskóban 1 hónapig is eltarthatjuk. Felengedve és alufóliába csomagolva 180 °C-ossütőben 15 percig melegítjük. Az élelmirost-tartalmat növelhetjük, ha a húshoz adott zsemlemorzsából 4 evőkanálnyit pirított búzacsírával helyettesítünk. Reszeljünk le 1 sárgarépát, és keverjük a húshoz.

Miért egészséges?

A fokhagyma allicint tartalmaz, amely védelmet nyújta mikroszkopikus méretű gombákkal szemben, illetve antibiotikus hatású. Számos állatkísérletet végeztek, amelyek során a fokhagymában lévő egyéb vegyületek hatástalanították a rákkeltő anyagokat, és gátolták a daganatok növekedését.

A recept tápértéke:

Energia 250 kcal, zsír 11 g (ebből telített 5 g), fehérje 27 g, szénhidrát 10 g, nátrium 453 mg (só 1,13 g), élelmi rost 1,5 g., Hasznos káliumforrás (582 mg)


Zamatos egybesült fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Zamatos egybesült fasírt

Zamatos egybesült fasírt

Néhány rafinált fogás, s a fasírt ugyanolyan finom és étvágygerjesztő marad, mint a jól bevált, hagyományos változat, mégsem lesz túl zsíros – tápláló viszont annál inkább!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zamatos egybesült fasírt recepthez

Mónika - 2009. szeptember 17.
Imádom ezt az egybe fasirtót főleg ha tojás is van a közepébe sütve.