Zserbó recept

Zserbó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
8553

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Új, ingyenesen letölthető ebook epres süteményekkel!




A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • kevés tej

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg Ráma
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag csokipuding
  • 2 evőkanál kakaó

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, és a tojással, a cukorral és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. Alaposan kigyúrjuk, majd 3 egyenlő részre oszjuk és fél órát pihentetjük.

Az egyik cipót kinyújtjuk és zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a fele cukros diót. Erre rátesszük a másik tésztát, megint lekvár, cukros dió, végül befedjük a harmadik tésztával. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. 180-200 fokon sütjük.

Míg hül a tészta elkészítjük a csokimázt. 2 kanál tejet és 10 dkg Rámát gőz felett felolvasztunk. 10 dkg porcukrot, 1 csomag csokipudingot 2 evőkanál kakaóval összekeverjük és az olvasztott Rámához öntjük. Simára keverjük és csak addig tartjuk gőz felett, míg a cukor elolvad. Ráöntjük a tésztára.

Nem fontos az egészet ráönteni, nekem mindig szokott maradni egy kicsi, amit lefedés nélkül hűtőben sokáig eltarthatok és később feltudom használni olyan sütihez, amihez kevés csoki kell. Pl palacsinta, vagy csak rácsurgatni a sütire.


Zserbó recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés