Paradicsomos, mascarponés csirke recept

Paradicsomos, mascarponés csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
5879

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kérge teszi a csirkét - lágy, mégis ropogós

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db édeskömény
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál szárított oregánó
  • 1.5 dl fehérbor
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 szál babérlevél
  • 10 dkg mascarpone
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg mandula
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A felhevített olajban kissé megpirítjuk a kockára vágott húst, majd kivesszük és félretesszük.

Az apróra vágott hagymát és édesköményt az olajba tesszük, és 10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát és az oregánót, majd néhány percig tovább főzzük.

Hozzáöntjük a bort, 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a babérlevelet. Beletesszük a csirkehúst is, majd felforraljuk, és 10 percig forrásban tartjuk.

Ezután hozzákeverjük a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló edénybe tesszük, és megszórjuk a félbe vágott koktélparadicsomokkal.

A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal és az apróra vágott mandulával, a paradicsomos húsra szórjuk, és sütőben 25-30 percig sütjük.


Paradicsomos, mascarponés csirke

Paradicsomos, mascarponés csirke

Kérge teszi a csirkét - lágy, mégis ropogós

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés