Mustáros hagymás csirke recept

Mustáros hagymás csirke
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
34780

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mustáros hagymás csirke egy egyszerű, de finom recept. Vacsorára, vagy vasárnapi menünek is jó.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2.5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kiskanál tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.

Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.

Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek.

Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kínálhatunk mellé.


Mustáros hagymás csirke recepthez kapcsolódó receptek

Mustáros hagymás csirke

Mustáros hagymás csirke

A mustáros hagymás csirke egy egyszerű, de finom recept. Vacsorára, vagy vasárnapi menünek is jó.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mustáros hagymás csirke recepthez

koka - 2011. augusztus 22.
Megcsináltam, az ebéd közben csak eszt hallottam "hm..hm..hm" Én is csirkemellből késíztettem, annyi különbséggel, hogy a lányom laktóz érzékeny ezért a tejszínt laktózmentes tejföllel helyettesítettem. Nem is gondoltam, hogy a fehérbor, hagyma, fokhagyma, mustár ízkombináció ilyen finom lehet. Köszönjük
Lujzi - 2011. augusztus 06.
Nagyon guszta, máris megéheztem. Ilyen különleges recepteket jó lenne látni többet.
Pataki Kálmánné Erzsike - 2011. augusztus 06.
Én is sokszor csináltam már ezt meg,annyi különbséggel,hogy a bort hagytam ki belőle!De e nélkül is fincsim volt!
ribizli - 2011. január 11.
nagyon finom amiota kiprobáltam két naponta csinálom csak én csirkemellböl