20 perces csokipuding

20 perces csokipuding

Éhes a falka? Dobjon össze egy jó kis csokipudingot! 

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 9 dkg sütőporos liszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 12.5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj + a formák kikenéséhez
  • 0.6 dl tej
  • 6 dkg barna cukor
  • 6 dkg porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet 1 kanál kakaóporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. A tojást kissé felverjük és a lisztes keverékhez adjuk, ezután hozzákeverjük a vajat és a tejet, és jól összedolgozzuk.

A masszát kivajazott szufléformákba öntjük, a maradék 3 kanál kakaóport és a barna cukrot egyenletesen elosztva a tetejére szórjuk.

Ezután egy hőálló tálba állítjuk a formákat, és az aljára annyi forrásban lévő vizet öntünk, hogy a formák pereméig érjen. Az egészet 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral. Fagylalttal kitűnő.