3:1 ben pizza recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A tepsibe helyezett tésztát gondolatban 3 felé osztjuk, majd 3 féle töltelékkel töltjük.
A recept hozzávalói ( személyre)
A pizzatésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2.5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 teáskanál só
- 1 dl olaj
- sütőpapir a tészta alá
A háromféle feltéthez:
- 2 dl sűrű paradicsomlé ízesítve (só, bors, cukor, oregánó)
- 0.5 dl ketchup
- 20 dkg jóféle reszelt trappista sajt
- 12 szelet sonkaszalámi vagy 6 szelet szalámi
- 1 pohár ananászkocka befőtt
- 25 dkg gomba olajon, kevés hagymán dinsztelve-sózva-borsozva
- 0.5 doboz konzerv csemegekukorica
- 3 db karaván kockasajt
- 1 db karikára szelt nagyobb paradicsom
- 1 szál póré vagy 1 csomag zöld vagy 1 fej lila-hagyma
Elkészítés
Tészta: A cukros tejben felfuttatott élesztővel, liszttel, sóval olajjal gyenge kelt tésztát gyúrunk, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Csak a tepsiben kelesztjük, amíg elkészül a rávaló.
Feltét: a pizza két szélére eső harmadokat megkenjük az ízesített, sűrű, ketchupos paradicsompürével, a közepét a kockasajtokkal. Egyik szélére tesszük a hagymás gombát, másik szélére ferdén 6 szalámiszeletet félbehajtva. A középső sajtos részre a maradék 6 sonkaszelet jön, szintén félbehajtva. Aki szereti, szalámi helyett ananászkockával dúsíthatja. Nem rontja el ezt a sajtos részt.
A gombásra vékonyan felszeljük az egész paradicsomot, a másik két részre szórjuk a kukoricát, majd az egészet behintjük hagymakarikával vagy lila-hagyma kockákkal.
Hideg sütőbe téve 180 fokon 35 perc alatt kész. 25 percnél meghintjük a durvára reszelt sajttal, hogy épp csak ráolvadjon. Nagy tál friss, vegyes salátával is tálalhatjuk. Hideg sörrel, limonádéval igyuk.