Fekete kagyló leves recept

 Fekete  kagyló leves
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1584

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Meg kell ismernünk a tenger gyümölcseit, mert bizony finomak ám azok is. Különben meg a kagyló és a zeller afrodiziákum is. A bacon és a zöldségekből létrehozott ragu azok számára is finommá teszi akik idegenkednek az új ízektől. Ez az étel meg ér egy próbát!
4 személyre

  • 0,5 kg fagyasztott kagyló hús, ( A friss kagyló még jobb lenne)
  • 1 db sárgarépa,
  • 1 db fehérrépa,
  • 1/2 db szárzeller,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 db kápia paprika,
  • 1 csokor petrezselyem zöld felaprítva,
  • 10 dkg füstölt szeletelt bacon,
  • 2 db körte,
  • 500g főző tejszín,
  • 2 dl fehér bor,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg füstölt reszelt sajt,
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A körtét és zöldségeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a bacont is. A vajon megdinszteljük a hozzávalókat a tejszín, bor és a sajt kivételével. Ha megpuhultak akkor adjuk hozzá a bor, a sajtot és a tejszínt ekkor takarékra vesszük a lángot és jól össze érleljük az ízeket fedő alatt kb. 15 perc. Tálaláskor a petrezselyem zölddel díszítjük.

Mivel a kagyló és bacon is tartalmaz sót, ezért ne tegyünk az ételbe sót!


 Fekete  kagyló leves

Fekete kagyló leves

Meg kell ismernünk a tenger gyümölcseit, mert bizony finomak ám azok is. Különben meg a kagyló és a zeller afrodiziákum is. A bacon és a zöldségekből létrehozott ragu azok számára is finommá teszi akik idegenkednek az új ízektől. Ez az…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fekete kagyló leves recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 06.
Hát ez valóban jól hangzik,de csak én eszem meg a kagylót ez itt a gond!