Sárga mázas kókuszos sütemény recept

 Sárga mázas kókuszos sütemény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
42

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hosszú hétvégén ezt a klasszikus sárga mázas kókuszos finom süteményt sütöttem meg. Vendégeim is lettek, így legalább volt mivel megkínálni őket. Már akkor tovább is adtam a receptet, mert nekik is nagyon ízlett. ;) Hogy miből is áll ez a sütemény? ... a kakaós, fahéjas tésztalapok között kókuszos töltelék található. A tetejére pedig tojássárgájából készült rumaromás máz került! Mondjuk nem igazán kalóriaszegény édességről van szó, de néha adnunk kell a boldogsághormonoknak is ... ha Te is boldog akarsz lenni, akkor készítsd el! ;)
8 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg ráma margarin (hideg)
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • fél cs. sütőpor
  • 1 ek. tejföl
  • 1 db tojás
  • Töltelék hozzávalói:
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db tojásfehérje
  • fél cs. sütőpor
  • csipet só
  • Sárga máz hozzávalói:
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.

2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.

3. A tészta cipót két egyforma részre osztjuk. Lisztezett, sík felületen mindegyiket külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott tészta lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tészta lapot, amit villával egy kicsit megszurkálunk.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

6. Közben elkészítjük a mázat: a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kikeverjük, majd adunk hozzá rumaromát.

7. A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázt. (Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad).

8. Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerinti kockákra felvágjuk.


 Sárga mázas kókuszos sütemény

Sárga mázas kókuszos sütemény

A hosszú hétvégén ezt a klasszikus sárga mázas kókuszos finom süteményt sütöttem meg. Vendégeim is lettek, így legalább volt mivel megkínálni őket. Már akkor tovább is adtam a receptet, mert nekik is nagyon ízlett. ;) Hogy miből is áll…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés