"A" zsemle recept

5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nagy Andrea

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
11862

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


"A" zsemle. Mert egyszerű, mert fehér, mert nem teljeskiőrlésű, nem magos, nem bio, nem reform. De nem is porlad szét egy érintésre, mint az olcsó bolt. Mondhatni békebeli.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg fehér liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl meleg víz

Elkészítés

Összedagasztjuk a hozzávalókat, ahogy azt a kelt tésztához illik. Pihentetjük egy órát, majd 6 kicsi labdát formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, még vagy 3/4 órát pihen így a tészta, majd bevágjuk a közepüket, megkenjük langyos vízzel, és 220 fokos, párásított, hőlégbefúvással előmelegített sütőbe tesszük a tepsit.

10 perc után 200 fokra vesszük a hőmérsékletet, és kb. még húsz percet sütjük, míg zsemleszínűek nem lesznek. Ha nincs odahaza légkeveréses sütő, az sem baj, a lényeg a magas hőfok és a párásított sütő. Kivételt követően vízzel ismét lekenjük a zsemléket, és rácsra szedve hagyjuk kihűlni őket.


"A" zsemle

"A" zsemle. Mert egyszerű, mert fehér, mert nem teljeskiőrlésű, nem magos, nem bio, nem reform. De nem is porlad szét egy érintésre, mint az olcsó bolt. Mondhatni békebeli.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) "A" zsemle recepthez

Gelencsér Katalin - 2011. december 06.
Ma megsütöttem a zsemlyét. Nagyon finom lett. Köszi a receptet !!
Dincsimami - 2011. május 19.
Hm... tegnap croissant-t sütöttem, ma meg úgy látom zsömit... Megy ez nekünk! :)))
Nagy Andrea - 2011. február 19.
Nem fontos az olaj sem, és élesztőből is elég egy dkg.
thumb
Nagy Andrea - 2010. október 24.
RÁJÖTTEM, NEM KELL LÉGKEVERÉS!!!!! :)
thumb
Nagy Andrea - 2010. szeptember 17.
Kedves Márta! Én köszönöm! Andi
thumb
vajdamarta - 2010. szeptember 16.
Ma megsütöttem, Andrea! Szép, finom lett. Feltöltöttem én is ide 'Sült máj "A"zsemlével' címen. Köszönjük szépen!
thumb
Nagy Andrea - 2010. augusztus 17.
Szia! A "párásított sütő" nálam is ezt jelenti :). Másfél decinyi víz egy tepsibe :).
madocsa - 2010. augusztus 17.
Kedves Andi! Néha szoktam otthon ezt azt sütögetni, de "párásított sütő" kifejezéssel még nem találkoztam. Ha beteszek egy bögre vizet a zsemlék közé az is megteszi? üdv, madocsa