Adventi-kenyér recept

Adventi-kenyér

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
948

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Adventi-kenyeret csak ilyenkor szoktam készíteni, a várakozás heteiben, kitűnő reggeli kenyér. Az illata sütés közben karácsony hangulatát idézi ellő. Mivel mi Görögkatolikusok vagyunk, ezért nálunk ma van a második gyertya gyújtása. Kevesen tudják de Görögöknél 6 gyertya gyújtás van, még a Rómaiaknál 4 gyertya gyújtásból áll az Advent. Lehet, hogy kicsit szokatlan, de nagyon finom. Az édes és a hagyományos kenyér között van az íze. Fogyasztható lekvárral különböző krémekkel, sonkával stb. Vagyis bármivel.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db narancs reszelt héja
  • 2 db narancs leve, plusz annyi víz hogy, 325 ml folyadékunk legyen
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 450 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 80 gr egész mák (nem darált!)
  • 0.5 kocka élesztő

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból tésztát dagasztunk, ha szükség lenne pici vízre vagy lisztre adjunk hozzá. Közepes kemény tésztát készítsünk. Letakarva 20 percig pihentessük. Pihentetés után átgyúrjuk és tetszőleges kenyér alakot formázunk. Ismét pihentetjük 40 percig, majd közepes hőmérsékletű előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.


Adventi-kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Adventi-kenyér

Adventi-kenyér

Az Adventi-kenyeret csak ilyenkor szoktam készíteni, a várakozás heteiben, kitűnő reggeli kenyér. Az illata sütés közben karácsony hangulatát idézi ellő. Mivel mi Görögkatolikusok vagyunk, ezért nálunk ma van a második gyertya gyújtása.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés