Adventi koszorú recept

Adventi koszorú
2.5 12

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
835

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Blikk újságban találtam erre a receptre és már is kipróbáltam, nagyon finom lett.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 15 dkg krémtúró
  • 1 tábla mogyorós csoki
  • 10 dkg dió apróra vágva
  • 10 dkg mogyoró
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 15 dkg kandirozott narancshéj
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk és egy csipet cukrot hozzáadva 5-10 perc alatt felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a többi alapanyaggal és meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztjük.

Kelesztés után a tésztát kinyújtjuk és a mogyorót, diót is belerakjuk. Ezután még egy kicsit kelesztjük, majd a formába helyezzük, a tetejét tojás sárgájával megkenjük előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.


Adventi koszorú recepthez kapcsolódó receptek

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Blikk újságban találtam erre a receptre és már is kipróbáltam, nagyon finom lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés