Adventi koszorú

Adventi koszorú

Blikk újságban találtam erre a receptre és már is kipróbáltam, nagyon finom lett.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 15 dkg krémtúró
  • 1 tábla mogyorós csoki
  • 10 dkg dió apróra vágva
  • 10 dkg mogyoró
  • 4 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 15 dkg kandirozott narancshéj
  • 1 db tojássárgája
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk és egy csipet cukrot hozzáadva 5-10 perc alatt felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a többi alapanyaggal és meleg helyen letakarva kétszeresére kelesztjük.

Kelesztés után a tésztát kinyújtjuk és a mogyorót, diót is belerakjuk. Ezután még egy kicsit kelesztjük, majd a formába helyezzük, a tetejét tojás sárgájával megkenjük előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.