Adventi torta recept

Adventi torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Alexandrusz

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3828

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Anyósom receptje. Mindig adventkor készíti el, de ha tehetném, minden hétvégén ezt enném! Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt nekem is, de megéri kivárni a hűlési időt, különben összeesik. Könnyű, kiadós sütemény.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tortalaphoz

  • 125 g "Mese" mézes linzer (piros csomagolású)
  • 5 dkg vaj

A krémhez

  • 7 g fehér zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg sovány túró
  • 2 evőkanál folyékony méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 teáskanál fahéj
  • 75 g cukor
  • 125 ml habtejszín
  • 2 teáskanál kakaópor vagy tortadara vagy fahéj

Elkészítés

A tortalaphoz kerek tortacsipkét teszünk egy kerek tortatálra. A tortakarikát (20-22 cm átmérőjű) ráhelyezzük. A mézes linzereket tiszta konyharuhába tesszük, majd klopfolóval apróra törjük. A kekszmorzsát egy keverőtálba öntjük. A vajat felolvasztjuk és jól összekeverjük a kekszmorzsával. A masszát a tortakarikába öntjük és evőkanállal vagy spatulával egyenletes, lapos tortalappá egyengetjük. A tortalapot hideg helyre tesszük.

A krémhez összekeverjük a mascarponét, a túrót, a mézet, a vaníliáscukrot, a fahéjat és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a mascarponés-túrós masszával elkeverjük a zselatint, ezután pedig az egészet óvatosan összedolgozzuk a habbal. Ha kész, a krémet a tortalapra öntjük és elsimítjuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt a 3 óra, kivesszük a hűtőből és levesszük a tortakarikát. Ha még nem jön le, akkor tegyük vissza a hűtőbe! Tálaláskor kakaóval, vagy tortadarával szórjuk meg.


Adventi torta recepthez kapcsolódó receptek

Adventi torta

Adventi torta

Anyósom receptje. Mindig adventkor készíti el, de ha tehetném, minden hétvégén ezt enném! Elsőre nagyon bonyolultnak tűnt nekem is, de megéri kivárni a hűlési időt, különben…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés