Áfonyás-sajttorta pohárkrém recept

Áfonyás-sajttorta pohárkrém
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3101

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sajttortát belevarázsolhatjuk egy pohárba, majd élvezettel kanalazhatjuk.

4 személyre

  • 20 dkg áfonya
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg Győri Édes keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 0.5 db citrom leve
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (én közben kétszer átkevertem)

Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.

A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel, keverjük hozzá a mascarpone krémhez.

A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.


Áfonyás-sajttorta pohárkrém recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás-sajttorta pohárkrém

Áfonyás-sajttorta pohárkrém

A sajttortát belevarázsolhatjuk egy pohárba, majd élvezettel kanalazhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés