Áfonyás-sárgabarackos muffin recept

Áfonyás-sárgabarackos muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
605

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Forma és észbontó muffin!

4 személyre

  • 22 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 22 dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 2.5 dl kefir
  • 6 dkg puha Rama
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg sárgabarackbefőtt
  • 15 dkg áfonya

Elkészítés

Sütőpapírból 8 darab 6x8 cm-es téglalapot vágunk,majd hengereket formázunk. A hengereket konyhai kötözőzsineggel összefogjuk, és szuflé- vagy ramekinformákba állítjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet és a sütőport összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

A kefirt összedolgozzuk a margarinnal, a citromhéjjal, a tojással és a villával áttört sárgabarackkal, majd a lisztes keverékhez adjuk, és megszórjuk az áfonyával.

A tésztával ¾ részig megtöltjük a papírhengereket, majd a sütiket 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ez a tálalás biztos siker lesz a vendégek szemében, de ha nincs kedvünk a sütőpapírral bíbelődni, nyugodtan töltsük a tésztát muffinformákba.


Áfonyás-sárgabarackos muffin recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás-sárgabarackos muffin

Áfonyás-sárgabarackos muffin

Forma és észbontó muffin!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés