Áfonyás-sárgabarackos muffin

Áfonyás-sárgabarackos muffin

Forma és észbontó muffin!

4 személyre

  • 22 dkg liszt
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 22 dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 2.5 dl kefir
  • 6 dkg puha Rama
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg sárgabarackbefőtt
  • 15 dkg áfonya
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Sütőpapírból 8 darab 6x8 cm-es téglalapot vágunk,majd hengereket formázunk. A hengereket konyhai kötözőzsineggel összefogjuk, és szuflé- vagy ramekinformákba állítjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet és a sütőport összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

A kefirt összedolgozzuk a margarinnal, a citromhéjjal, a tojással és a villával áttört sárgabarackkal, majd a lisztes keverékhez adjuk, és megszórjuk az áfonyával.

A tésztával ¾ részig megtöltjük a papírhengereket, majd a sütiket 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ez a tálalás biztos siker lesz a vendégek szemében, de ha nincs kedvünk a sütőpapírral bíbelődni, nyugodtan töltsük a tésztát muffinformákba.