Áfonyás alagút

Áfonyás alagút

Az áfonyát sokféleképpen lehet felhasználni, például süteménysütéshez is kiváló.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 ek víz
  • 1 db narancs reszelt héja

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 12 dkg friss kékáfonya
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 1 db lime citromx
  • 5 dkg barnacukor
  • 10 dkg tortabevonó csoki
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A 4 tojásból és hozzávalóból, megsütünk egy kakaós piskóta lapot, és kibélelünk vele egy őzgerincformát, amit előtte alufóliával béleltünk ki úgy, hogy hagyjunk rá. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, amivel befedjük a végén.

A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barnacukorral sűrűre főzzük és lime citrommal ízesítjük, a héját is belereszeljük. Hagyjuk hűlni. A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd az áfonyából készült dzsemet és ezzel megtöltjük a formát. A tetejére borítjuk a piskóta csíkot és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőbe tesszük hűteni. Kiszedjük a formából és tortabevonóval bevonjuk. Ha kellőképpen megdermedt, vékonyan felszeleteljük.