Briós muffin formában sütve
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük 4 evőkanál vízben, megvárjuk, míg felfut, majd hozzáadjuk a barna cukor felét, a tejet, a vajat, a golden szirupot, az egész tojásokat és a tojássárgáját, és egy villával jól elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sót, kézzel összedolgozzuk, majd egy labdát formázunk belőle, és belisztezett felületen 3-4 perc alatt simára dagasztjuk.
Egy tálat kikenünk 1 evőkanál olajjal, beletesszük a tésztát, és műanyag fóliával lefedve, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd egy 25x40 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, rászórjuk a maradék barna cukrot és az áfonyát, és a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük.
A maradék olajjal kikenünk két 6 darabos muffinformát (ne használjunk 12 darabosat, mert a középső briósoknak nem lesz helye megdagadni!). A tésztát 12 tekercsre vágjuk, és enyhén belenyomkodjuk a formákba.
Műanyag fóliával letakarva további 15 percig kelesztjük, majd 35 perc alatt aranybarnára sütjük. A formából kivéve sütőrácson kihűtjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.