Áfonyás desszertszív recept

Áfonyás desszertszív
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
917

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a desszert kiváló valentin-napi meglepetés!

2 személyre

  • 30 dkg piskóta maradék
  • 0.5 csésze feketekávé
  • 0.5 dl rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk Dr. Oetker Aroma vanília

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 5 ek áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
  • 15 dkg margarin
  • 1 darab tojássárgája
  • 10 dkg porcukor

A tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk málnapiros folyékony színező 1 darab tojásfehérje
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

Szívalakú forma kell hozzá, aminek az alját zsírpapírral kibéleljük.

Elkészítés: a piskótához a kávét, rumot, vajat, aromát hozzátesszük, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen. A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, tojássárgájával, habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. Plusz órát a hűtőben tartjuk, majd a mázat is elkészítjük. A tortából kifordítjuk, a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk, és vissza már a szervírozó tálra rakjuk. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk, hogy a máz megkössön.

Tálalás: 24 cm-es forma.

Tanácsok, tippek: az áfonyát 3 ek. barna cukorral és 2 ek. vörösborral feltettem főzni, majd dobtam hozzá fahéjat és 1 ek. citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad és 2 ek. étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és hozzákevertem a krémsajthoz. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.


Áfonyás desszertszív recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás desszertszív

Áfonyás desszertszív

Ez a desszert kiváló valentin-napi meglepetés!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés