Áfonyás írós kuglóf recept

Áfonyás írós kuglóf

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
760

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Áfonyás írós kuglóf recept

4 személyre

  • 215 gr liszt + a formába
  • 2 gr szódabikarbóna
  • 1 gr só
  • 110 gr vaj + a formába
  • 190 gr cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db lime-héj
  • 120 gr író
  • 20 gr citrom leve
  • 100 gr áfonya

A mázhoz:

  • 120 gr porcukor
  • 100 ml cassis (vagy áfonyalé)
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

Enyhén kivajazunk és kilisztezünk egy nagy (vagy több kicsi) kuglófformát. A lisztet a szódabikarbónával és sóval átszitáljuk.

A vajat a cukorral alacsony, majd magas fokozaton kihabosítjuk, fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a lime héját, és addig keverjük, még homogén nem lesz.

Hozzáadjuk az írót és a lisztet, a végén a citrom levét, és beleforgatjuk az áfonyaszemeket.

A tésztát a formába öntjük, 180 °C-on 50-60 percen keresztül sütjük (a kis kuglófformákban 25 percig), majd ha kihűlt, a cukorból, a cassisból és citromléből szirupot készítünk, és rácsorgatjuk a kuglófra.


Áfonyás írós kuglóf recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás írós kuglóf

Áfonyás írós kuglóf

Áfonyás írós kuglóf recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés