Áfonyás írós kuglóf recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Áfonyás írós kuglóf recept
- 215 gr liszt + a formába
- 2 gr szódabikarbóna
- 1 gr só
- 110 gr vaj + a formába
- 190 gr cukor
- 2 db tojás
- 1 db lime-héj
- 120 gr író
- 20 gr citrom leve
- 100 gr áfonya
A mázhoz:
- 120 gr porcukor
- 100 ml cassis (vagy áfonyalé)
- 1 db citrom leve
Elkészítés
Enyhén kivajazunk és kilisztezünk egy nagy (vagy több kicsi) kuglófformát. A lisztet a szódabikarbónával és sóval átszitáljuk.
A vajat a cukorral alacsony, majd magas fokozaton kihabosítjuk, fokozatosan hozzáadjuk a tojást és a lime héját, és addig keverjük, még homogén nem lesz.
Hozzáadjuk az írót és a lisztet, a végén a citrom levét, és beleforgatjuk az áfonyaszemeket.
A tésztát a formába öntjük, 180 °C-on 50-60 percen keresztül sütjük (a kis kuglófformákban 25 percig), majd ha kihűlt, a cukorból, a cassisból és citromléből szirupot készítünk, és rácsorgatjuk a kuglófra.
Áfonyás írós kuglóf recepthez kapcsolódó receptek
Áfonyás írós kuglóf
Áfonyás írós kuglóf recept