Áfonyás mákos metélt recept

Áfonyás mákos metélt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
475

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az unalmas mákos tésztát egy csodás áfonyából készült öntettel gazdagítottam. Rusztikusan mutat a tésztán.

4 személyre

  • 20 dkg széles metélt
  • 5 dkg darált mák
  • 12 dkg kék áfonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt hája
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 kávéskanál őrölt csillagánizs
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • kevés só

Elkészítés

Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.

Az áfonyát mosás után a cukorral, a citromhéjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.

A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.


Áfonyás mákos metélt recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás mákos metélt

Áfonyás mákos metélt

Az unalmas mákos tésztát egy csodás áfonyából készült öntettel gazdagítottam. Rusztikusan mutat a tésztán.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés