Áfonyás muffin recept

Áfonyás muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2593

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az alábbi hagyományos recept alapján a kis süteményeket friss vörös áfonyával, piros ribiszkével, málnával vagy szederrel is elkészíthetjük.

2 személyre

  • 40 dkg áfonya
  • 12 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál őrölt vanília
  • 1.5 dl tejföl
  • 35 dkg BL 112-es búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • porcukor a beszóráshoz
  • sütőpapír kosárkák

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákkal kibéleljük a muffinsütő mélyedéseit.

Az áfonyát leszemezzük a fürtökről, megmossuk, és háztartási törlőpapíron megszárítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

A lisztet a sütőporral egy keverőtálba szitáljuk. A vajat a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a vaníliával és a tejföllelel keverjük. Hozzáöntjük a masszát a liszthez, és éppen csak annyi ideig keverjük, hogy a hozzávalók egymással elvegyüljenek. Végül az áfonyát is belekeverjük.

A tésztát 2 kiskanállal kétharmad magasságig a papírkosárkákba töltjük. A kis süteményeket az előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiben kihűtjük, és tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Ha a süteményt papírkosárka nélkül sütjük, kenjük ki gondosan a muffinsütő mélyedéseit, és szórjuk be liszttel vagy zsemlemorzsával.


Áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás muffin

Áfonyás muffin

Az alábbi hagyományos recept alapján a kis süteményeket friss vörös áfonyával, piros ribiszkével, málnával vagy szederrel is elkészíthetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés