Áfonyás panna cotta recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Áfonyás panna cotta recept - pöttyös desszert
- 1 evőkanál zselatinpor
- 5 dl kefir
- 5 dl tejszín
- 16 dkg porcukor
- 1 evőkanál rózsavíz
Az öntethez:
- 12.5 dkg áfonya
- 55 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés
A zselatint elkeverjük 0,8 dl vízben, majd 5 percig állni hagyjuk, míg fel nem oldódik.
A kefirt, a tejszínt és a porcukrot a rózsavízzel együtt közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Ekkor hozzáadjuk a zselatinos keveréket, 2-3 percig forraljuk, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, egy kisebb edénybe öntjük, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az öntethez az áfonyát összekeverjük a cukorral és a citromlével, majd a sütőbe tesszük, és fél órán át sütjük, míg az áfonya össze nem töpped és ragacsos nem lesz. Ezután hűlni hagyjuk, majd tálaláskor a panna cottára kanalazzuk.