Áfonyás pillangó recept

Áfonyás pillangó
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1173

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik weboldalon láttam meg a tésztáját, és saját ízlésemhez alakítottam.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 35 dkg liszt
  • 1.25 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag szárított(!) élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 1 db egész tojás és egy tojássárga
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál kardamon

Az áfonya dzsemhez:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 kávéskanál szegfűszeg és őrölt csillagánizs
  • 20 dkg áfonya
  • 1 db narancs héja reszelve
  • 1 mokkáskanál rum
  • 1 dl vörösbor
  • 1 csomag 3 az 1-ben befőző zseléfix Dr Oetker
  • 1 mokkáskanál fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojássárga
  • darabolt pörkölt mogyoró

Elkészítés

A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel, addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom. Letakarva 20 perc alatt duplájára kelesztem.

Elkészítem a dzsemet. Kihűtöm annyira, hogy kemény legyen, de kenhető.

A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. Felszeletelem pillangó formába. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomom.

A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni! Tetejüket megkenem tojássárgával és megszórom pörkölt mogyoróval. Mire végzek, már lehet is sütni..

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.


Áfonyás pillangó recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás pillangó

Áfonyás pillangó

Az egyik weboldalon láttam meg a tésztáját, és saját ízlésemhez alakítottam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés