Áfonyás piskóta recept

Áfonyás piskóta
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3334

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tavasz kezdetén nagy szüksége van szervezetünknek a sötét színű gyümölcsökre, aszalványokra. A kék és vörös áfonya jótékony hatása közismert. A megmosott aszalt bogyókat áztassuk ki kevés teában, szűrjük le, kortyolgassuk el a levet.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db tojásból piskóta
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 20 dkg vaj vagy Ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál áfonyadzsem
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db citrom leve
  • 3 dl hulala tejszín
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Az áfonyát megmossuk, fél óráig kevés teában áztatjuk. Közepes nagyságú tepsiben a szokásos módon magas piskótatésztát sütünk, majd vízszintesen két lapba vágjuk.

A tejben sűrűre, csomómentesre főzzük a búzadarát, kihűtjük. A vajfélét habosra keverjük a porcukorral, vanillincukorral, hozzáadjuk az áfonyadzsemmel kevert citromlevet, a darát, mézet, majd könnyű krémmé keverjük. Felverjük a tejszínt, azzal is tovább habosítjuk a darás krémet.

Megkenjük az egyik piskótalapot, megszórjuk a lecsöpögtetett áfonyával, rátesszük a másik lapot, porcukrot szitálunk a tetejére. Kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Áfonyás piskóta recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás piskóta

Áfonyás piskóta

Tavasz kezdetén nagy szüksége van szervezetünknek a sötét színű gyümölcsökre, aszalványokra. A kék és vörös áfonya jótékony hatása közismert. A megmosott aszalt bogyókat áztassuk ki kevés teában, szűrjük le, kortyolgassuk el a levet.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés