Zamatos, puha, lédús gyümölcsökkel teli sütemény, amely szinte szétolvad a szájban. Hihetetlennek tűnhet, pedig igaz: alig van benne zsiradék, és alacsony a kalóriaértéke.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Kivajazunk és kilisztezünk egy 33x23 cm-es sütőformát. Egy kis tálban alaposan összekeverünk 30 dkg fekete áfonyát a barna cukorral és a fahéjjal. A többi gyümölcsöt félretesszük.
Elektromos mixerben a porcukorral együtt körülbelül 2 perc alatt nagy sebességen habosra verjük a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a tojásfehérjét, és még 2 percig keverjük. Beletesszük a reszelt citromhéjat. Alacsonyra állítjuk a sebességet, és felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tejet. Közben néhányszor leállítjuk a mixert, és a spatulával visszakaparjuk a tartályba az oldalára felkenődött nyersanyagokat.
A tésztakeverék felét belesimítjuk a sütőformába, és meghintjük a cukros-fahéjas áfonyával. Rákanalazzuk a maradék tésztát, és egyenletesen szétterítjük. Villával megszurkáljuk, majd rászórjuk a félretett fekete áfonyát.
40–45 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e (a tésztába szúrt hústűre vagy fogpiszkálóra már nem tapad semmi). 15 percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd 16 egyenlő részre vágjuk, és melegen vagy langyosan tálaljuk.