Áfonyás pudingos kalács recept

Áfonyás pudingos kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1358

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a kalács a formája miatt tetszett meg, és a töltelék a ráadás.

2 személyre

  • Tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 csomag instant élesztő,
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 db egész tojás
  • 4 dkg margarin
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 15 dkg friss kékáfonya
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db tojássárgája a tetejére

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a élesztőt, cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint. Alaposan kidagasztjuk géppel. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 2 egyenlő részre vágjuk. Csinos kis bucikat formázunk, szaknyelven slájfoljuk, balról jobbra lenyomva a tenyerünket az asztallapjára. Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.

Addig elkészítjük a tölteléket. Az áfonyát megmossuk,és kissé lecsepegtetjük, és a cukorral megpároljuk kevés citrommal meglocsolva. A pudingot a cukorral az előírásnak megfelelően 4 dl tejjel sűrűre főzzük,majd ha kihűlt az áfonyával összekeverjük,és kihűtjük a hűtőben.Az egyik cipót 2 mm vastag téglalapra nyújtunk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.

A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek. áfonyás pudingot de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta.

A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.

Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt és nem kerül alulra a csíkok vége. Megkenhetjük tojásfehérjével, mert akkor jobban tapad.

A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy csíkok végei alulra kerüljenek.

A kalács két végét összedugjuk. Kicsit becsípjük, nehogy szétnyíljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb és hagyjuk még 30 percet kelni. Lekenjük 1 tojássárgágával.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk. Ebből a mennyiségből 2 kalácska lesz.


Áfonyás pudingos kalács recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás pudingos kalács

Áfonyás pudingos kalács

Ez a kalács a formája miatt tetszett meg, és a töltelék a ráadás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés