Áfonyás rizstorta recept

Áfonyás rizstorta
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1395

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amilyen természetes volt a nagymamák számára, hogy az erdőben szedték az áfonyát, olyan magától értetődő nekünk, hogy a nemesített változatot használjuk, amelynek szintén nem megvetendő az íze.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 0.5 kiskanál sütőpor
  • 9 dkg cukor
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 csipet só
  • vaj vagy olaj a forma kikenéséhez
  • 60 dkg fekete áfonya
  • 1 db tojásfehérje
  • jégcukor

Elkészítés

Keverjük ki habosra a vajat, majd apránként adjuk hozzá a cukrot és a tojást. Szitáljuk bele a rizs- és a búzalisztet, a sót és a sütőport, és gyúrjuk össze sima tésztává.

A lágy tésztát nyújtsuk ki búzaliszttel megszórt gyúródeszkán, vagy két réteg frissen tartó fólia közé téve sodorjuk vékonyra. Vágjunk ki belőle 2 kerek, 24 cm átmérőjű tortalapot, valamint egy kb. 3 cm széles csíkot. Vajazzunk ki egy kapcsos tortasütőformát. Tegyük bele az egyik tortalapot, az oldalát pedig béleljük ki körben a tésztacsíkkal.

Mossuk meg óvatosan az áfonyát, itassuk le róla a vizet, és terítsük rá a tésztára. Ezután tegyük a töltelékre a másik tortalapot úgy, hogy a gyümölcsszemeket teljesen befedje.

Süssük a sütőben kb. 40 percig. Kenjük be tojásfehérjével, majd szórjuk meg jégcukorral.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C, Gáz: 2-3. fokozat


Áfonyás rizstorta recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás rizstorta

Áfonyás rizstorta

Amilyen természetes volt a nagymamák számára, hogy az erdőben szedték az áfonyát, olyan magától értetődő nekünk, hogy a nemesített változatot használjuk, amelynek szintén nem megvetendő az íze.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés