Áfonyás süti recept

Áfonyás süti
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1655

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pöttyösen az igazi - finom aszalt áfonyával!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2.5 kiskanál kínai ötfűszer-keverék
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.5 kiskanál őrölt gyömbér
  • 22.5 dkg Rama + a sütőformába
  • 22.5 dkg cukor
  • 22.5 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 1.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 2.5 dl joghurt
  • 7.5 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg áfonya
  • 5 dkg aszalt áfonya

A mázhoz:

  • 4 dkg porcukor
  • 4 evőkanál narancslé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Összekeverjük az első 8 hozzávalót.

A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat is.

Hozzáadjuk a vaníliát és a joghurtot, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Végül beleforgatjuk a szeletelt mandulát és a kétféle áfonyát is.

A masszát egy Ramával kikent őzgerincformába kanalazzuk, és 65-70 perc alatt készre sütjük. 10 perc után kivesszük a sütőformából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz összekeverjük a porcukrot a narancslével, majd a süteményre locsoljuk, és legalább fél órán át állni hagyjuk.


Áfonyás süti recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás süti

Áfonyás süti

Pöttyösen az igazi - finom aszalt áfonyával!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés