Áfonyás sütike

Áfonyás sütike

Bohó kis sütikék!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1.5 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 7 dkg hideg Rama
  • 1.2 dl kefir
  • 1 db tojás
  • 1.2 kiskanál reszelt lime-héj
  • 10 dkg áfonya
  • 1 kiskanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál szeletelt mandula

A bevonathoz:

  • 4 kiskanál lime-lé
  • 12 dkg porcukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A lisztet összekeverjük a kukoricadarával, a kétféle cukorral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd kis kockákban hozzáadjuk a Ramát is, és morzsalékos állagúra dolgozzuk.

A kefirt összekeverjük a tojással és a lime-héjjal, majd egy villa segítségével összedolgozzuk a tésztával. Az áfonyát meghempergetjük a keményítőben, majd szintén a tésztához adjuk.

A masszából nagyobb evőkanálnyi adagokat halmozunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (a sütik között 3 cm helyet hagyva), és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A bevonathoz a lime-lét kikeverjük a porcukorral, majd a még meleg sütikre kenjük, és megszórjuk a mandulával.