Áfonyás tortácska

Áfonyás tortácska

Ez az áfonyás tortácska nemcsak mutatós, de finom is.

3 személyre

  • 3 db egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 0.5 csomag piskóta adalékanyag
  • 7.5 dkg liszt
  • 25 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek vízben oldódó zselatin

A töltelékhez

  • 25 dkg friss kék áfonya
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 ek citromlé (vagy 2 ek)
  • 2 ek barna nádcukor
  • 1 csipet csillagánizs
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 0.5 db lime/ citrom héja
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat, a 75 g cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót a dagasztótálba tesszük, és pár perc alatt összedolgozzuk.

Összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport, átszitáljuk, majd keverés közben beleszórjuk.

Kizsírozunk és lisztezünk 10 db tortácskaformát, 8-9 cm átmérőjűt.

Egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és a tetejét elsimítjuk.

Rácsra téve megsütjük, 180 fokon 10 perc alatt.

Az áfonyát a barna cukorral, a citromlével, és héjával feltesszük forrni, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a vízben feloldott zselatint.

Pár percig főzzük, majd ha kihűlt, a krémsajttal összekeverjük, és megtöltjük vele a kiborított torták tetejét.

A díszítésnek hagyjunk meg szemeket a gyümölcsből.

Porcukorral is megszórhatjuk, és jól behűtve kínáljuk.