Áfonyás túrós Charlotte recept

Áfonyás túrós Charlotte
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
994

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik kedvenc, áfonyásan.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • pici sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 csomag zselatin
  • cukor (ízlés szerint)
  • áfonyalekvár

Elkészítés

A tojások fehérjét a cukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük.

A mascaponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk, és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.

A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját folpackkal kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük) majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát.

Tárolás: Letakarva hűtőben.


Áfonyás túrós Charlotte recepthez kapcsolódó receptek

Áfonyás túrós Charlotte

Áfonyás túrós Charlotte

Az egyik kedvenc, áfonyásan.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés