Agyagkéregben sült kárász recept

Agyagkéregben sült kárász

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2029

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kárász édesvízi hal. Húsa zamatos, könnyen készíthetünk belőle különleges, ízletes főételt.

4 személyre

  • 2 db kárász
  • 4 db zsályalevél
  • 2 szál tárkony
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 öklömnyi agyag
  • só, ízlés szerint

Elkészítés

A halakat kibelezzük, a belsejüket alaposan kimossuk. (Konyhakész kárászt is vásárolhatunk.)

Az előkészített agyagot ujjnyi vastagságúra nyomkodva kiterítjük.

Mindkét hal belsejébe 2 zsályalevelet, 1 szál tárkonyt, 1 gerezd fokhagymát és 1 szál újhagymát teszünk, majd megsózzuk. Azután a halak hasüregét fapálcával összetűzzük, és külön-külön becsomagoljuk őket az agyagba.

Az agyagkéregbe burkolt halakat a már leégett tűz parazsába temetjük (a tetejére is kotrunk egy kicsit), majd egészen addig benne hagyjuk,amíg a parázs elhamvad. Azután kiemeljük, és óvatosan eltörjük az agyagburkot. Azonnal tálaljuk a sült kárászokat.

A recept tápértéke:

173 kcal (724 kJ),
36 g fehérje,
2 g zsír,
3 g szénhidrát


Agyagkéregben sült kárász

Agyagkéregben sült kárász

A kárász édesvízi hal. Húsa zamatos, könnyen készíthetünk belőle különleges, ízletes főételt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés