Ajváros-spenótos tészta. recept

Ajváros-spenótos tészta.

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
9

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tésztafélék változatosak, és ízüket magunk is tudjuk változtatni, csak fantázia kell hozzá, és némi tág figyelem a gasztronómia világában.
4 személyre

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg új-zélandi spenót
  • 20 dkg apró kockára vágott sonka, vagy bacon
  • só, bors
  • olívaolaj 1-2 ek
  • 20 dkg olasz tészta Mezzi Paccheri Rigati
  • 1 üveg 35 dkg -os ajvár
  • 2-3 dkg Parmezán forgács a tetejére aki szereti

Elkészítés

Elkészítése:

Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát kb 12-15 percig.Leszűrjük.

Közben 28 cm-es serpenyőben az olívaolajon 5 perc alatt megpirítjuk a baconkockákat. Lehúzzuk a tűzről. Amikor a tészta kifőtt, leszűrjük, és a baconre dobjuk. Össszeforgatjuk.

Hozzákeverjük az ajvárt, és várunk néhány percet.Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csíkokra vagdalt spenótot, és összeforgatjuk az ajváros tésztával, így a spenót, éppen csak összeesik, de nem fő meg a tészta gőzétől.

Azonnal tálaljuk. Parmezán forgáccsal is megszórhatjuk, így ízletesebbé tehetjük.


Ajváros-spenótos tészta.

Ajváros-spenótos tészta.

A tésztafélék változatosak, és ízüket magunk is tudjuk változtatni, csak fantázia kell hozzá, és némi tág figyelem a gasztronómia világában.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés