Ajváros-spenótos tészta recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A tésztafélék változatosak, és ízüket magunk is tudjuk változtatni, csak fantázia kell hozzá, és némi tág figyelem a gasztronómia világában.
- 20 dkg új-zélandi spenót
- 20 dkg apró kockára vágott sonka, vagy bacon
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg olasz tészta Mezzi Paccheri Rigati
- 1 üveg ajvár (35 dkg)
- 3 dkg parmezán forgács a tetejére (ízlés szerint)
Elkészítés
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát kb. 12-15 perc alatt. Leszűrjük.
Közben 28 cm-es serpenyőben az olívaolajon 5 perc alatt megpirítjuk a baconkockákat. Lehúzzuk a tűzről. Amikor a tészta kifőtt, leszűrjük, és a baconre dobjuk. Összeforgatjuk.
Hozzákeverjük az ajvárt, és várunk néhány percet. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csíkokra vagdalt spenótot, és összeforgatjuk az ajváros tésztával, így a spenót, éppen csak összeesik, de nem fő meg a tészta gőzétől.
Azonnal tálaljuk. Parmezán forgáccsal is megszórhatjuk, így ízletesebbé tehetjük.