Alaszkai lazacleves recept

Alaszkai lazacleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1402

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A családunkban kevesen szeretik a szálkás halakat, így kipróbáltam ezt a lazacleves receptet, mivel ez a halfajta az egyik kedvencünk. Karácsonykor mindenki repetát kért belőle.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 3 gerezd)
  • 0.5 db zeller vagy 1-2 szál szárzeller
  • 5 dkg vaj (vagy 6 dkg)
  • 1 l liter hús alaplé (vagy 1,2 l)
  • 4 szem közepes méretű burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 csokor kapor
  • 1 db zsenge cukkini
  • 1 marék konzerv kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 30 dkg bőr nélküli, szálkamentes lazacfilé
  • fehérbors
  • citromlé

Elkészítés

Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockázva, aprítva megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük és pároljuk, míg a krumlit és répát megtisztítjuk. A zellert is kockázzuk és a hagymás alaphoz adjuk. A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük. 15 percig főzzük, és az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, majd a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.

Aki szereti citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.

Jó étvágyat hozzá!


Alaszkai lazacleves recepthez kapcsolódó receptek

Alaszkai lazacleves

Alaszkai lazacleves

A családunkban kevesen szeretik a szálkás halakat, így kipróbáltam ezt a lazacleves receptet, mivel ez a halfajta az egyik kedvencünk. Karácsonykor mindenki repetát kért belőle.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Alaszkai lazacleves recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves vagy Mártikám,örülök,hogy tetszenek a receptek,mostmár jobban van időm,mert az unokák suliba járnak,és vége a szünidőnek.Ezenkívül sokat szüreteltem gyümit,és mást,eltevésekkel is foglaklkoztam,amiket szintén feltöltök majd.Sütök,főzök folyamatosan,de időm mindenre nekem sincs,csak szépen nyugisan teszem a dolgomat.Üdv:Zsuzsa.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves Gizike,nagyon szívesen tettem,bár nem a legjobb a felvétel,de akkor még csak keveset fotóztam ételt.A receptet okvetlen készítsd el,mert isteni volt.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 26. 12345
Köszönöm kedves Receptvarázs!
thumb
vajdamarta - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves Zsuzsa! Már két hónapja nem töltöttem fel új receptet, és régen láttam az oldaladat is. Gratulálok a sok új finomsághoz, jó rájuk nézni. Jó ötleteket adtál. Mind megy a karácsonyi versenyre is? További konyha-tündérkedést kívánok: Márti
thumb
Gizi - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves Zsuzsa! Örömmel látom, hogy feltöltötted a lazacleves receptet. Elovastam és bizony jó nagyokat nyelek, mert nagyon finom lehet. Hamarosan én is elkészítem, és ha nálunk is nagy sikere lesz, akkor karácsonykor ez kerül majd az ünnepi asztalra. Köszönöm a receptet.
thumb
Receptvarázs - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves Zsuzsa! Kiegészítettük a receptedet a hozzávalókkal.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 26. 12345
1 db vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma,fél zeller,vagy 1-2 szál szárzeller,5-6 dkg vaj,1-1,2 liter hús alaplé,4 közepes burgonya,2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa,1 csokor kapor,1 zsenge cukkini,1 marék konzerv kukorica,2 dl főzőtejszín,30 dkg bőrnélküli szálkamentes lazacfilé,só,fehérbors,citromlé.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves Receptvarázs! Megint hiba volt,ezért itt küldöm a hozzávalókat a lazacleveshez!